Veelgestelde vragen Muziek

Welke muziek draaien jullie?

Dit is de moeilijkste vraag om te beantwoorden, maar verreweg de meest belangrijke. We hebben geen vaste speellijst die we draaien. Ieder feest moet een uniek feest zijn. We maken gebruik van een grote muziekcollectie, maar weten ook wat goed werkt op een feest. De meeste feesten hebben twee belangrijke muzikale hoofdingrediënten. Een deel van de avond bestaat normaal uit populaire muziek dat zich heeft bewezen keer op keer te werken. Het andere deel bestaat normaal uit verzoekplaten van u en uw gasten. Deze 'mix' werkt avond na avond doordat we spontane verzoekjes kunnen afwisselen met een vaste basis van 'floorfillers'. U krijgt 'het beste uit twee werelden'. Unieke en persoonlijke muziek en een volle dansvloer.

Hoe actueel is jullie muziekcollectie?

Onze muziekcollectie wordt wekelijks uitgebreid met de nieuwste muziek. We hebben alle meest gangbare hits uit de hitparades. Ook nummers die de hitparades niet halen, maar wel erg populair of goed zijn worden toegevoegd aan de muziekcollectie.

Kunnen we jullie een lijst geven met nummers die gedraaid moeten worden?

Ja, één maand voor het feest is er altijd nog even contact om de muzikale voorkeuren door te spreken. U kunt ons een lijst geven met de te draaien nummers. Let er wel op dat u de lijst niet te lang maakt. Wanneer u een erg lange lijst maakt is de avond te gericht, waardoor er geen vrijheid meer is. Dit kan erg saai worden voor uw gasten en neemt de behoefte aan een DJ bijna weg.

Kunnen we ook doorgeven wat we absoluut niet willen horen?

Graag zelfs! Naast de verzoekplaten en genres die juist wel voorbij moeten komen is het minstens net zo belangrijk dat een DJ niet per ongeluk muziek draait wat helemaal niet gewenst is. Het is slim om vooraf aan te geven welke nummers gevoelig kunnen liggen of wat je helemaal niet leuk vindt.

Wat gebeurt er als onze verzoeknummers niet werken tijdens het feest?

Onze DJ zal de verzoeklijst samen draaien met andere populaire nummers, dus dit zal niet snel gebeuren. Mocht uw verzoeklijst echter niet het gewenste effect op de dansvloer geven kunt u de DJ aangeven te veranderen van muziek. Hij zal dan nummers gebaseerd op u en uw gasten kunnen uitzoeken door goed naar het publiek te kijken.

Draaien jullie ook verzoekjes van onze gasten?

Dit doen we graag, maar we zorgen er wel voor dat het binnen de stijl blijft die binnen jullie wensen valt.

Draaien jullie afgezaagde nummers, zoals 'De Vogeltjesdans'?

Deze vraag krijgen we bijna dagelijks. Het is uw feest, dus we draaien de muziek die u wilt horen. Het bovengenoemde voorbeeld is niet een plaat die we uit onszelf snel zouden draaien

Hoe regelen we onze eerste dans?

Wij vragen u vooraf om uw openingsdans en eventuele afsluiter door te geven. Het is slim om zelf een CD mee te nemen naar het feest, omdat onze muziekcollectie is gebaseerd op CD-singles. Steeds meer mensen kopen tegenwoordig albums. Dit kan problemen veroorzaken omdat een 'radio edit' of CD-single versie kan verschillen met de versie op het album (denk aan de lengte, andere coupletten e.d.). Door ons te voorzien van de CD kunnen we problemen met verschillende versies voorkomen worden.Wanneer u zelf speciaal voor de avond een CD brandt, zorg er dan voor dat de CD afspeelt in een normale CD-speler (in uw HIFI-set of in de auto) en niet alleen op de computer waarop u de CD heeft gemaakt. Bij twijfel kunt u de CD vooraf aan ons opsturen, zodat we hem kunnen controleren op onze apparatuur. Uiteraard krijgt u na afloop van uw feest uw CD's weer terug.

Hoe laat draaien jullie de openingsdans?

Wanneer u wilt dat wij die draaien. Gemiddeld gebeurt dit tussen 21.00 uur en 21.30 uur, maar we wachten op een teken, omdat het vooraf moeilijk te plannen is hoe de avond gaat lopen. Wanneer u op de avond van gedachte veranderd en geen openingsdans wilt dansen is dit geen probleem.

Draaien jullie de hele avond harde muziek?

We zijn ons er goed van bewust dat op de meeste feesten de meeste gasten bij willen praten. Dit is lastig wanneer de muziek te hard staat, waardoor u heel de avond moet schreeuwen. In het begin van de avond staat de muziek op spraakvolume, zodat u en uw gasten rustig kunnen praten. Later op de avond zal de muziek harder gaan, zodat iedereen lekker kan dansen.Wanneer de muziek op de avond te hard of te zacht staat, kunt u dit doorgeven aan de DJ. Deze zal het volume dan graag aanpassen naar uw wensen.

Wat gebeurt er met onze verzoekplaten als we uitlopen?

We doen altijd ons uiterste best om alle nummers van uw verzoeklijst te draaien. Wanneer uw evenement uitloopt en daardoor het feest later begint, kan het mogelijk zijn dat niet alle verzoekplaten gedraaid kunnen worden. In dit geval zal de DJ de meest populaire platen van de lijst draaien.

Draaien jullie ook gemengde huwelijken?

Jazeker, we kunnen hier de muziekkeus op aanpassen en het is ook mogelijk om eigen muziek aan te leveren voor tijdens het feest.

Draaien jullie ook homohuwelijken?

Ja, waarom niet?

© Copyright 2017     Release verhuur.nl     alle rechten voorbehouden.